Σκιώδη Παραλειπόμενα

RSS Feed URL: http://skiodi-paralipomena.tumblr.com/rss
Category: Thoughts & comments | Total Views: 1137

Latest entries from this feed

Επανάληψη: Ραλίστες, όλο ραλίστες…

Posted on 17 October 2017 | 11:51 am by

(Επανάληψη από παλιότερο post.)


Ενώ είχα ήδη γράψει το ένα τρίτο της Αίσθησης της Ταχύτητας έπαιξε στο σινεμά το Rush: και δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να φτιάχνουν ταινίες με ραλίστες τα τελευταία χρόνια (ή ποτέ, ίσως).

Έγραφα, λοιπόν, ένα βιβλίο φαντασίας με ραλίστες – σπάνιο γενικά – και, την ίδια περίοδο, έπαιξαν μια ταινία με ραλίστες – επίσης σπάνιο γενικά. Συγχρονικότητα; Ίσως. Όπως και νάχει, έπρεπε να πάω να δω το Rush. Μπορεί και να με ενέπνεε με κάποιο τρόπο στη συγγραφή της Αίσθησης, σκεφτόμουν. Τελικά, δεν με ενέπνευσε με κανέναν συγκεκριμένο τρόπο – εκτός και να έγινε κάτι το υποσυνείδητο που δεν κατάλαβα. Οι αγώνες στο Rush γίνονται σε κλειστό χώρο, με Φόρμουλα Ένα. Ο αγώνας στην Αίσθηση της Ταχύτητας μοιάζει περισσότερο με Ντακάρ. Δεν υπάρχουν και πολλά κοινά στοιχεία.

Ο ραλίστας Ζορδάμης Λιγνόρρυγχος στην Αίσθηση της Ταχύτητας μοιάζει λίγο με τον James Hunt από το Rush (ο οποίος είναι αληθινό πρόσωπο, παρεμπιπτόντως· η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα), αλλά είχα ήδη αποφασίσει για την προσωπικότητα του Ζορδάμη προτού δω τον κύριο Hunt στον κινηματογράφο.

Όπως και νάχει, το Rush είναι μια καλή ταινία που άνετα θα ξαναέβλεπα. Δεν είναι από εκείνες τις καθαρά βιογραφικές ταινίες που βασίζονται στη ζωή κάποιου σούπερσταρ με αποτέλεσμα να είναι μπανάλ. Έχει ενδιαφέρον από μόνη της ως ιστορία.

Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, ίσως η ταινία να μου έδωσε έμπνευση για κάποια πράγματα στο μυθιστόρημα Ο Άφευκτος, το οποίο έγραψα μετά την Αίσθηση της Ταχύτητας και την Πριγκίπισσα της Οργής και θα δημοσιευτεί στο προσεχές μέλλον.

Πάντως, το Rush είναι, ίσως, η απόλυτη ταινία με ραλίστες.

Και μη με κοιτάς έτσι. Δεν είμαι μανιώδης με τα αυτοκίνητα. Δεν έχω καν δίπλωμα οδήγησης. Σοβαρά.

Ξέρεις τι λένε… Να γράφεις για ό,τι ξέρεις––

Όχι, μαλακίες. Να γράφεις για ό,τι μπορείς να φανταστείς.Related products